Een kijkje in Unit 2
Binnen onze school werken wij in Units. Kinderen werken steeds meer op hun eigen niveau, hierdoor vergroten we het leerplezier en de betrokkenheid. We geven toekomstgericht onderwijs, waar kinderen zich positief en vol zelfvertrouwen mogen ontwikkelen richting het vervolgonderwijs.
Stap voor stap vergroten we het eigenaarschap bij de kinderen, zodat zij zich verantwoordelijk voelen voor hun eigen leerproces. Voorafgaand aan de lessen wordt er gekeken welk niveau het best passend is voor de leerling. Bij rekenen kan dit dus een ander niveau zijn dan bij technisch of begrijpend lezen.
Hoe ziet een dag in Unit 2 eruit?
Onze schooldag begint met een inloop van 8:15-8:30u. De kinderen komen binnen en leggen hun spullen in het kluisje. Ze starten de dag in de mentorgroep. Om 8:45u starten we met het rekenonderwijs. Een aantal kinderen maken een uitstapje naar een andere mentorgroep, zo werkt iedereen op niveau. We volgen de kinderen en kunnen leerdoelen aanbieden op niveau. Elke week hebben we minimaal 1 dag waarin we de rekendoelen herhalen, zodat iedereen de rekendoelen kan behalen. Ook is er tijd voor een verrijkings- en verdiepingsaanbod.
Technisch lezen doen we met de Unit. Dit betekent dat ieder kind naar het lokaal loopt waar hij/ zij instructie en verwerking op niveau krijgt.
Taal en spelling bieden we aan in de mentorgroep. We maken gebruik van de methode Staal. We willen natuurlijk dat de kinderen in taal en spelling zo sterk worden als.........
Voor begrijpend lezen zoeken alle kinderen weer het lokaal op waar ze onderwijs op niveau krijgen. Samen leren we welke strategieën we het beste in kunnen zetten om de teksten zo goed mogelijk te begrijpen.
Wereld oriëntatie bieden we geïntegreerd aan. Dit betekent dat we aardrijkskunde, geschiedenis en natuur tegelijkertijd aanbieden. Hierdoor belichten we de onderwerpen van verschillende kanten. Met de kinderen gaan we op ontdekking. Kinderen mogen op zoek naar een goede onderzoeksvraag. Wat wil je leren over het onderwerp? Is het een opzoekvraag of kun je echt gaan onderzoeken? Hoe ga je dat aanpakken? Wordt je een interviewer, ga je boeken lezen of op zoek naar andere bronnen?
Door verschillende vakken aan te bieden binnen de Unit, komen de leerlingen meerdere leerkrachten en kinderen tegen. Hierdoor dragen we als team de verantwoordelijkheid voor de leerlingen en ons onderwijs!
